Старото читалище

June 09, 2021by Admin0 Comment

В началото на март читалищното настоятелство, подкрепено от самодейците, реши да бъде почистен салонът на старото читалище и там да се организира концерт след повече от 30 години пауза. Потрудихме се здраво, за да може из под праха и натрупаните отпадъци отново да се усетят енергията и духът на тази сграда. В работата по почистванeто се включиха около 30 доброволци самодейци, логистична подкрепа ни оказа и фирмата по чистота КМД.

С тази акция показахме, че няма да сме ние тези, които ще се откажат и ще обърнат гръб на историята и на традициите. На 22 май, след повече от 30 години, стъпихме на сцената на старото читалище с уважение към делото и отдадеността на всички онези, не жалили време, сили и средства, за да го има читалището. За публиката, присъствала на благотворителния концерт в навечерието на най–хубавия празник – 24 май, Денят на българската просвета и култура, пяха и танцуваха всички самодейци от Детски фолклорен ансамбъл “Чепинче“ и Представителен ансамбъл за народни песни и танци “Чепино”.

Ръководството на читалището благодари на всички приятели и самодейци, които в продължение на две седмици се включиха с доброволен труд в акцията по почистването на салона, и им присъди званието „Съвременен възрожденец“. По всяко време читалищните дейци с неуморен труд и усилия са се опитвали да запазят и поддържат живи традициите на българския фолклор и да продължават започнатото от предците им. Старата читалищната сграда ще се обнови и дейността в нея ще се възроди, защото където е текло, пак ще тече, щом има всеотдайни хора като самодейците, които не жалят време, усилия и средства, за да е живо читалищното дело.

Leave a Reply

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

Discover more from Образцово народно читалище "Св.св. Кирил и Методий – 1905" Велинград

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading