Благотворителен концерт “Старото читалище”

В навечерието на най-хубавия български празник 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост отваряме вратите на Старото читалище, за да го превърнем отново в място за култура и изкуство. Над 100 певци, танцьори и музиканти на възраст от 5 до 80 години ще се качат на недовършената сцена на 20.05.2022 г. от 18:30 ч.

Недовършената сграда е в основата на действаща вече втора година инициатива „Старото читалище – отново място за култура и изкуство“. С доброволен труд и събрани средства от дарения сградата е основно почистена и частично електрифицирана, за да може в нейния салон да се провеждат културни мероприятия. В края на 2021г. кампанията бе номинирана и наградена с приз „Доброволческа инициатива 2021г.“

Празничният благотворителен концерт на 20. 05. 2022 г. ще бъде вторият, чиято цел е набиране на средства за ремонт и реконструкция на Старото читалище. За нас ще бъде чест, ако уважите тази наша проява и по този начин подкрепите действията на ръководството на читалището и на цялата местна общественост – сградата паметник на културата отново да бъде отворена и работеща.

Leave a Reply

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: