Специален сценичен декор за най-новата постановка на “ДФА”Чепинче”

Художничката Мартина Иванова изработи сценичния декор за най-новата постановка, по която в момента активно репетират децата на “Чепинче” -“Добрите сърца добро мислят и добро правят”. Декорът е част от дейностите, залегнали в спечеления от читалището проект пред Националн фонд “Култура ” -програма “Подкрепа за частни организации в областтт на любителското изуство 21” .

За първи път читалището работи по проект, който включва работа по цялостен творчески продукт – хореография, режисура и сценография. Декорът ще допълни и подсили ефекта и въздействието от музикално-танцовата постановка. Ще допринесе за нейното цялостно представяне. Чрез проекта ще бъде закупено и сценично осветление. Ще се изработят и сценични костюми за всички деца, участващи в постановката. Всеки един от главните герои в детската постановка, която е по мотиви от приказката “Под Гъбката”, ще бъде със специален костюм, който освен че ще характеризира героя /пеперуда, заек, мравка, врабче и лисица/, ще представя и фолклорна носия от всяка фолкрна област на България .

Проектът “Добрите сърца добро мислят и добро правят” се реализира с финансовата подкрепа на Националн фонд “Култура ” – програма “Подкрепа за частни организации в областта на любителското изуство 21” .

Leave a Reply

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: