Юнски участия

Изпращаме слънчев и натоварен месец юни. Различните формации към читалището реализираха поредица от концерти. Мъжката фолклорна група “Чепинци” и женският народен хор към ансамбъл “Чепино” станаха част от най-мащабното в България Офф-роуд събите “Офф- роуд събор-Велинград 2022”. На зелените поляни в местността Гергевана край Велинград стотици участници и гости се забавляваха и танцуваха.

Най-малките ни танцьори показаха в открит урок пред своите родители как усилено са репетирали през цялата година. В последното си за този творчески сезон занимание хореогрфът на ДФА “Чепинче” Аделина Пещерска похвали всички за старанието и усърдието им. Почерпи ги с бонбони и връчи на всяко дете удостоверение за завършен начален етап от обучение по български народни танци. На есен порасналите малчугани ще се върнат отново в залата за репетиции, вече във втора група.

Детският анасамбъл “Чепинче” взе участие в благотворителен концерт “Всички заедно на сцената”, организиран от колегите от читалище “В. Левски -1904”. Със самостоятелни изпълнения се представиха детският народен хор и тамбурашката група.

На сцената отново бе представен фрагмент от най-новата музикално-танцова постановка, която вече няколко месеца се репетира и готви усилено “Добрите сърца добро мислят и добро правят”. Проектът се реализира с финасовата подкрепа на национален фон “Култура”. Премиерата на постановката е насрочена за началото на октомври. По проекта вече е изработен специален сченичен декор, закупено и доставено е сценично осветление, в процес на изработка са и сценичните костюми на участващите 38 деца.

Leave a Reply

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: